Your Own Empowerment
Leergang ondernemers

Waarom deze leergang?
Door deze leergang aan te bieden stellen YOE en DSG Legal je in de gelegenheid om je eigen bedrijf te starten met goede basiskennis. Daarbij start je met het realiseren van je eigen inkomen en optimale maatschappelijke deelname. Ondernemen is leuk en je dromen en ideeën kun je hiermee vertalen naar de werkelijkheid.

Ondernemen doe het met YOE!

Leergang ondernemen voor starters,

doorstarters en zzp-ers


Stichting YOE biedt in samenwerking met DSG-Legal een unieke leerzame leergang met lunch en diner voor personen die een eigen bedrijf willen starten. Ga jij ondernemen, heb je een goed idee, wil je jouw plan tot bloei brengen of economisch op eigen benen staan. Dat wil je natuurlijk wel goed doen met daarbij het streven naar financiële zekerheid. Wil je groeien als bestaande ondernemer met je bedrijf of je dienstverlening veranderen dan zit je met deze leergang op de goede leerplek.

Debby, DSG Legal

Bestaan vanuit ondernemingskracht
Tijdens deze leergang krijg je de ondernemersvaardigheden en skills om grip op je bedrijf te krijgen, zodat jij jouw zaken aan de voorkant goed regelt.

Deze leergang is gebaseerd op de 3 volgende pijlers:

 1. Your Own Empowerment
 2. Grip op je bestaan
 3. Maatschappelijke deelname

Is het moeilijk?
Het starten of het groeien van een eigen bedrijf daarvan gaan we niet zeggen dat het makkelijk is maar ook niet heel moeilijk. Er komt zeker veel bij kijken maar door te starten met de kennis die je opdoet in deze leergang doe je de eerste stap naar succesvol en bestendig ondernemen. Samen met jou gaan we werken aan een realistisch en uitvoerbaar ondernemingsplan. Daarin sta jij centraal als ondernemer. Ben je van start gegaan dan kun je blijvend een beroep doen op onze inzet.

Je staat er niet alleen voor!
Met blijvende begeleiding en onze vraagbaakfunctie is wat deze leergang onderscheidt. Het stopt niet bij de lessen maar ook na de leergang blijvende ondersteuning het eerste jaar als startend ondernemer. Je staat er daarmee niet alleen voor. Onze professionals, ervaringsdeskundigen, coaches en juristen staan als team voor je klaar. Je leert door te doen waarbij je met ons kan spiegelen om jezelf te empoweren

Empowerment
Aandacht voor het vergroten van het zelfvertrouwen en het geloven in jezelf als ondernemer daar werken we samen aan. Opbouwen vanuit ondernemerschap is  belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, voor je dierbaren maar ook warme aandacht voor je klanten, diensten en producten. Je wilt financiële zekerheid genereren maar ook betrouwbaar zijn. Dat gaat samen met je zelfbeeld en hoe je kan omgaan met tegenslagen. Tijdens deze leergang word jij in je kracht gezet om te zorgen dat je erin blijft geloven. Je mindset is leiderschap en maakt je baas over jouw bestaan.

Persoonlijke begeleiding
Persoonlijke begeleiding vindt plaats via coaching of via intervisie.

Door middel van de coaching word je geholpen om de doelen die je jezelf hebt gesteld te behalen. Door middel van coaching kun je met ervaren ondernemers van gedachten te wisselen over hoe je bepaalde zaken kunt benaderen en oplossen. Samen met de coach kun je ondernemersplan bespreken op de haalbaarheid en bijsturing.


Intervisie bestaat uit leren van en met elkaar aan de hand van concrete ervaringen. Met andere ondernemers zoeken naar oplossingen voor vragen waar je als ondernemer tegenaan loopt. De meerwaarde van intervisie is dat je gebruik kunt maken van ervaring van andere ondernemers die met je mee kunnen denken of nieuwe inzichten geven. Je hoeft niet alles zelf direct te weten of uit te vinden. Belangrijk is dat tijdens intervisie je jezelf als ondernemer blijft ontwikkelen. Intervisie vindt plaats op basis van vertrouwen. Daar zien wij op toe! Het doel is om je sterk te maken met een scherpe mindset en focus. De focus is ervoor om doelen te stellen en vast te houden en resultaten te bereiken. Een goede mindset draagt ook bij aan de positieve gedachten die ervoor zorgen dat we creatief zijn en verbinding te leggen met anderen. Belangrijk om als ondernemer succesvol te zijn.

Netwerken
Tijdens deze leergang bouw je als ondernemer een netwerk op met de andere deelnemers. Dat is waardevol. Het gaat in het ondernemerschap niet enkel om wat je kunt en wat je aanbiedt, maar ook om wie je kent. Als ondernemer zal je dan ook op verschillende manieren een goed netwerk moeten willen opbouwen. Ook is het belangrijk om daar sociaal media bij te benutten.

Doelgroep 

 • Startende ondernemers
 • Bestaande ondernemers die meer grip op de zaak willen krijgen
 • Personen die naast hun betaalde baan een bedrijf willen opzetten
 • Personen die vanuit de WW een bedrijf willen opzetten
 • Personen die ‘eigen baas’ wil worden
 • Iedereen die met rust inzicht en zekerheid wil beginnen of groeien in het ondernemerschap

Inhoud programma

 • Een SMART ondernemersplan opstellen
 • Werken aan je ondernemersvaardigheden
 • Financiën en boekhouding
 • Het belang van algemene voorwaarden en het contract (juridische fundament)
 • Onderhandelen en klanten
 • Persoonlijk leiderschap

Opbouw programma
De leergang duurt 3 dagdelen. Twee ochtenddagdelen sluiten af met een lunch en dagdeel 3 met een diner.

Het diner wordt u aangeboden door stichting YOE.


Data 1e leergang (Utrecht)

donderdag 6 oktober ochtend (lunch)

donderdag 13 oktober ochtend (lunch) 

donderdag 20 oktober middag (diner)


Aantal deelnemers
Het minimaal aantal deelnemers bestaat uit 8 en maximaal 15x per keer.


Neemt u een tweede of derde deelnemer mee vraag naar de korting. 

Data 2e leergang (Den Haag)

donderdag 1 december ochtend (lunch)

donderdag 8 december ochtend (lunch)

donderdag 15 december middag (diner) 

Investering
Leergang bestaande uit 2 dagdelen en een 1 terugkommiddag:

€ 825- excl. BTW.

Inschrijven

Over DSG

Kantoor DSG Legal heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in het ondersteunen van ondernemers, om te ondernemen met zo min mogelijk risico. DSG Legal begeleidt ondernemers op verschillende wijzen. Van het geven van (strategisch) advies, het opstellen van contracten tot het bijstaan in een gerechtelijke procedure, indien bemiddeling niet tot het gewenste resultaat leidt. Daarnaast begeleidt DSG Legal ondernemers in de start- en groei van hun bedrijf, zoals het doorvoeren van organisatieveranderingen en bepalen van strategie.


Debby ‘s-Gravendijk is eigenaar van dit kantoor. Debby heeft ruim 12 jaar ervaring als jurist en adviseur. Uit ervaring weet zij dat het starten van een bedrijf niet altijd even gemakkelijk is, maar dat je met de juiste stappen een mooi bedrijf kunt oprichten. En vooral, hoe je kunt omgaan met momenten als het even tegenzit. Deze kennis deelt zij graag met jou tijdens deze boeiende en interessante leergang.